Facader og gavle

Generelt er husenes facader opbygget som lette facadekonstruktioner. Dog ikke gavle i enderækkehuse som er opmuret i tegl. Væggenes bærende del er udført i tømmer. De er udvendigt beklædt med eternitplader eller træprofillister, og indvendigt med brædder og/eller træplader. Typisk er væggene isoleret med glasuld i crepepapir.

I nogle af husene har der med tiden vist sig problemer med træk og vandindtrængning gennem facader og udhæng. Disse problemer kan afhjælpes, f.eks. ved at efterisolere og eftergå facaden med mere tidssvarende isoleringsmaterialer og produkter. I den forbindelse er det vigtigt at følge de gældende tekniske forskrifter og produktanvisninger.

Om lette facader

Dampspærren placeres på isoleringens varme side. På isoleringens kolde side, dvs. udvendigt, placeres vindspærren. Denne skal være diffusionsåben, dvs. at eventuel fugt i isoleringen skal kunne slippe ud.

Yderst placeres facadebeklædningen på afstandslister så der kommer en ventilationsspalte på ca. 25 mm. mellem vindspærre og facadebeklædning. Formålet med ventilationsspalten er bl.a. at trykudligne og fjerne fugt på facadebeklædningens indvendige side.

Om farver

I vedlagte dokument kan du se farvekoderne for de farver, som må anvendes i Åbrinken. Vær opmærksom på, at der er to ændringer til dokumentet.

  • Den korrekte kode for den grønne farve er S5040 B50G.
  • Den hvide farve skal være hvid. Nuancer (“brækket hvid”, “modehvid” osv.) tillades ikke længere.
  • Det anbefales, at den brune farve udgår og erstattes med sort.

Dokument med farver

Husets facader (“store huse”):

Aabr_farve0001 (1)

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: