Vedligeholdelse

OBS: Vær opmærksom på, at hensigten med denne del af hjemmesiden er at samle og videregive den viden, som beboere i Åbrinken gennem tiden har erhvervet om vedligeholdelse af husene.

Teksten er vejledende, og der er ingen garanti for, at anvisningerne vedrørende udførsel af vedligeholdelsesopgaver er korrekte eller tidssvarende.

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvor vidt en vejledning anviser den korrekt metode til at vedligeholde dit hus, skal du søge professionel hjælp.

Vi ønsker at bevare bebyggelsens oprindelige arkitektur, så den fortsat kan fremstå som en attraktiv og grøn bebyggelse til glæde for nuværende og fremtidige beboere. I 1991 fik grundejerforeningen udarbejdet en omfattende vejledning til hvordan vi kan vedligeholde husene så bebyggelsen forbliver attraktiv – forstået som velplejet, æstetisk gennemtænkt og domineret af det grønne.

Den rådgivende arkitekt var Bertel Udsen der arbejdede sammen med Dyrups konsulent Kjeld Christensen. Resultatet blev kontrolleret af Erik Arnbak og Jens Thyge Kristensen.

Vi har også både tidligere og senere fået professionelle råd om dele af vedligeholdelsen. Den samlede rådgivning er samlet her, hvor du kan finde anvisninger og hjælp til, hvordan dette kan gøres. Det er vigtigt at følge anvisninger vedrørende farvevalg, når huset skal males.

Skader på murværk og puds, egne havehegn og hække til egen side og ud til fællesarealer og fortov er grundejernes ansvar.

Hver husstand vedligeholder egen side af hegn eller mur mellem terrasserne i baghaven. Større beslutninger, f.eks. opsætning af nyt hegn, aftales med naboen.

I de store huse skal beboerne endvidere vedligeholde naboens garagevæg i forhaven, (indtil der hvor garageporten begynder).

Grundejerforeningens bestyrelse har i 2009 udarbejdet en introduktionsskrivelse (“Tillykke med jeres nye hus”) især til nybagte Åbrinken-husejere med regler og anbefalinger for, hvad man må og hvad man ikke må, hvis man vil vedligeholde, bygge til eller bygge om. Skrivelsen kan ses her.

Se eventuelt også Relevant lovgivning.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: