Asbest

Ved akutte episoder, hvor det observeres, at der nedtages asbest uden at forskrifter for dette er overholdt, opfordrer bestyrelsen kraftigt til at Arbejdstilsynet kontaktes omgående.

Der er asbest i eternitbeklædningen under vinduerne på 1. sal og i de oprindelige eternitskifre og eternitbølgeplader på taget. Derfor er der regler for, hvordan man skal forholde sig, når disse bygningsdele skal renoveres.

Ifølge ’Asbestbekendtgørelsen af 15. juni 1998’ skal der arbejdes efter nogle bestemte retningslinjer, der handler om beskyttelsesdragter, rengøring mm. Bekendtgørelsen kan rekvireres hos den lokale arbejdstilsynskreds (tlf. 44 97 20 90). Se også vejledninger i asbesthåndtering fra henholdsvis Dansk Byggeri og Lyngby-Taarbæk Kommune.

Tagpladerne afgiver de farlige asbestfibre, når de beskadiges. Derfor skal der professionelle håndværkere til at håndtere al håndtering af asbest. Asbestplader kan afleveres på særlige lossepladser, efter at Teknisk Forvaltning har givet tilladelse til det. Det koster ikke noget (udover den påkrævede emballage).

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s